• Stejlhøj 6, 4400 Kalundborg
  • movo@kalundborg.dk

Kathøjskolen

Kathøjskolen, - for unge med særlige behov

Morten de Voss den 02-07-2014
    Første skoledag
    Første skoledag efter sommerferien er mandag den 11. august 2014, og dagen er anerledes end en almindelig skoledag.

1. Alle Taxa-elever møder kl. 9.00.

2. Der er velkomst for de nye elever kl. 9 - 10 i Cafeen.

3. Kl. 10 - 12 møder alle gamle elever i klasserne

God sommerferie

Morten de Voss

Morten de Voss den 17-06-2014
    Om Skolereformen 2014/15
    Vi vil gerne i Ledelsesteamet have lov til at informere jer om Folkeskolereformen som træder i kraft efter sommerferien.
    Formålet med reformen er at ændre fokus fra undervisning til læring. Det er vigtigt for regeringen, at Danmark kan klare sig på den internationale arena, og derfor er formålet med reformen at vores elever får mulighed for optimale læringsmuligheder. Kort sagt, er målet, at eleverne i 8. klasse skal have lært det samme fremover, som det de i dag slutter med i 9. klasse.
    I den forbindelse er der i reformen nogle tiltag som skal gøre dette muligt.

Eleverne skal have flere timer, end de har i dag – bl.a. skal de samlet set have flere timer i dansk og matematik.
    Dertil kommer også, at eleverne skal have understøttende timer. Disse timer skal understøtte de læringsmål, som sættes i de fagopdelte timer (dansk, engelsk, matematik, etc..). De understøttende timer skal bl.a. indeholde tilbud om for lektiecafe, mere bevægelse indlagt i dagligdagen og hvad der ellers vil give mening for den enkelte elev/skolen.
    Eleverne skal i den nye reform i gennemsnit bevæge sig 45 minutter om dagen, og det ligger i rigtig god forlængelse af vores værdier, samt den kultur vi har på skolen.
    Reformen betyder ligeledes, at børnene skal være længere tid i skole. Helt præcis skal eleverne være i skole klokken 8.00 - 15.00, undtagen fredag som er til kl. 14.

Lektiecaféen bliver som start et tilbud om mandagen kl. 13 - 15. Det betyder, at det er frivilligt om man tager imod lektiecafétilbuddet foreløbigt frem til næste folketingsvalg. Taxier kører først hjem kl. 15 efter lektiecafeen.

På skolen arbejder ledelsen målrettet på at få skabt rammer, som kan skabe den mest optimale skoledag for den enkelte elev efter august 2014.
    I ledelsen vil vi gerne sikre os, at vi de ressourcer, vi har til rådighed på skolen, bliver anvendt så optimalt som muligt, og at vi kan skabe et så godt læringsmiljø som muligt for den enkelte elev med flest mulige og kompetente fagfolk.

Samtidig skal vi finde forældre til en ny bestyrelse, og vi håber, at der er nogle, der er interesserede.

Skolen har planlagt at invitere jer forældre til en forældreaften om den nye skolereform.

Mødet afholdes tirsdag den 19. august  2014 kl. 17.00 – 19.00 på Kathøjskolen. Sæt allerede nu kryds i din kalenderJ

Jeg vedsætter her et rigtig godt link angående reformen, hvor du kan læse de mest stillede spørgsmål og svar vedr. reformen.

Skoleledelsen
    Line og Morten

Line Ibsen den 08-05-2014
    Konfirmation i 2015

Kathøjskolen afholder konfirmation fredag den 1. maj, som er St. bededag.
    Nærmere info kommer i starten af skoleåret 2014/15.

MVH
    Line Ibsen